środa, 8 czerwca 2016

06.05.2016 TWAROŻEK W ROLI GŁÓWNEJ


Zacznijmy od tego co to jest twarożek?
 Twaróg jest to biały ser wytwarzany jest z mleka, zaliczany do serów świeżych, o białej barwie i grudkowatej bądź kremowej konsystencji, zależnej od zawartości tłuszczu w mleku.
Mamy do wyboru twaróg chudy, półtłusty i tłusty, czyli dla każdego coś dobrego.
Okres wiosenno-letni to doskonały czas na wprowadzenie nowych i ciekawych smaków do naszego jadłospisu. Warto sięgnąć po twaróg, gdyż jest bogatym źródłem wartościowego białka, dostarcza wapnia przydatnego do budowy kości i zębów, będąc przy tym lekkostrawnym. 
Dziś przygotowywaliśmy sobie twarożek na wiele sposobów.
 Jedni lubią na słodko, z owocami, a inni na słono, z pieprzem i dodatkami. 
Dlatego każdy z nas wymyślał dziś swój własny przepis na twaróg z...
Zawsze to co zrobimy sami, smakuje nam najlepiej!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz